Welkom op de website van de Thrianta en Hulstlander Club.. 
Dè club van èn voor liefhebbers van Thrianta's en Hulstlanders!


Activiteiten 

 

Gezamenlijke rammenshow in samenwerking met de 7-rassenclub in Beemte Broekland.

Op zaterdag 9 maart organiseren we voor de derde keer de rammenshow in samenwerking met de 7-rassenclub. Ook dit maal zijn we weer welkom in het clubhuis van Beemte Broekland.

Hieronder vindt u het vraagprogramma en het inschrijfformulier. Wij hopen dat u één of meerdere rammen wilt insturen. We zien u ook graag zonder dieren op deze gezellige dag. Wilt u mee eten tijdens de lunch? Vul dan ook het inschrijfformulier in.

Aanmelden kan tot zaterdag 2 maart. Tot dan!


Gezamenlijke Clubdag in Tiel op zaterdag 16 september 2023

Op zaterdag 16 september 2023 organiseren de Thrianta- en Hulstlanderclub, de Chinchillaclub en de Zilverclub weer hun gezamenlijke clubdag bij TKV in Tiel. 

Lees meer informatie in de nieuwsbrief >>>>>>>>>
I.v.m. onvoldoende aanmeldingen wordt de workshop verplaatst naar een latere datum!

Uitnodiging Workshop
Op zaterdag 13 mei 2023 organiseert de Thrianta- en Hulstlanderclub weer een workshop voor de leden en andere geïnteresseerden.
De workshop zal plaatsvinden in het clubgebouw van de vereniging Sport en Genoegen in Huizen,        Holleblok 12, 1273EG in Huizen.
Wij organiseren deze workshop, omdat de rastechnische commissie het verzoek vanuit de leden kreeg om meer inzicht te krijgen in het keursysteem en de termen die keurmeesters gebruiken.
Mocht u vooraf al vragen hebben over dit onderwerp of termen willen doorgeven die u uitgelegd wil krijgen, dan mag u deze sturen naar Heleen@thrianta-hulstlanderclub.nl 

Ook als u interessante dieren heeft voor de workshop, dan mag u dit opgeven. We zoeken dan vooral naar dieren waar keurmeesters opmerkingen (kunnen) maken over het type, de bouw, de benen, de pels en/of kop en oren. Bij Thrianta’s mogen dit ook opmerkingen zijn over de kleur.

Programma van deze dag:

  • 09:30 uur  Koffie, thee en wat lekkers staat voor u klaar.
  • 10:00 - 12:00 uur  Presentatie: door de ogen van de keurmeester door Jenne en    Heleen, inclusief uitleg verschillende termen.
  • 12:00 – 13:00 uur Lunch
  • 13:00 – 14:30 uur Bespreking van enkele dieren onder leiding van Jenne en Heleen. Hierbij zullen aanwezige actief deelnemen door ook te kijken en te voelen.
  • 14:30 – 14:45 uur Gezamenlijk opruimen.
  • 14:45 uur Tijd voor een drankje om vervolgens weer huiswaarts te gaan.

De kosten voor de workshop zijn €15 per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of  thee met koek bij aankomst en de lunch. Overige drankjes kunt u op de dag zelf apart afrekenen. U kunt de kosten van de workshop op de dag zelf contant betalen bij Jenne Meijer. Opgeven voor de workshop doet u door een e-mail te sturen naar heleen@thrianta-hulstanderclub.nl of een appje te sturen naar 0628406839. Bellen mag uiteraard ook! Graag opgeven vóór 5 mei.

Wij hopen u te mogen ontvangen voor deze gezellige en leerzame dag!


Tot 13 mei,
De rastechnische commissie.
Jenne Meijer, Nico de Graaf, Henric Hoogerbrugge, Ben Makker en Heleen van der Velde

Rammenshow 2023

De tweede editie van onze rammenshow in samenwerking met de 7-rassenclub vond plaats op 11 maart 2023. Hannes van de Steeg keurde de Thrianta's en Hulstlanders. De fraaiste van onze club werd een jonge Thrianta ram van Heleen van der Velde, tweede werd een oude Thrianta ram van Michel Bakker en derde werd een jonge ram van Fokke Nijmeijer. Bij de 7-rassenclub werd een prachtige Parelfeh ram van meneer de Jong de beste van de club. Dit dier werd even later ook de dag winnaar en werd door de HEP verhoogd tot U98,5! De winnende Thrianta, een Alaska van comb. vd Heuvel en een Havana van Henk Tromp werden verhoogd tot U98. Wij willen via deze weg nogmaals alle prijswinnaars feliciteren. Hannes heeft na de keuring nog uitleg gegeven over de EU klasse dieren en de aankomende gewichtsverhoging. Een  uitgebreider verslag van deze dag en de volledige catalogus vindt u in de bijlagen. Het was een geslaagde dag en daarom is er volgend jaar op de tweede zaterdag van maart weer een rammenshow met de 7-rassenclub in Beemte Broekland.


Rammenshow 2023

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we i.s.m. de zevenrassen club weer een rammenshow.

Waar?: Dorpshuis Ons Huus, Beemterweg 25A, 7341 PB Beemte Broekland (vlakbij Apeldoorn)
Beste leden,
In de bijlage hiernaast vinden jullie de uitnodiging voor de workshop op zaterdag 3 december 2022.
De rastechnische commissie hoopt op een grote opkomst en is nog op zoek naar dieren in verschillende gewichtsklasses (van 2,4 tot 3,0 kg). Belangrijk is dat de dieren volwassen of bijna uitgegroeid zijn.
Mocht je een interessant dier hebben voor de bespreking, geef dit dan even door aan Heleen.
Tot 3 december!
Groet,
De rastechnische commissie van de Thrianta- en Hulstlanderclub.


Clubdag zaterdag 17 september 2022

Kijk voor meer informatie in onze nieuwebrief in de rubriek 'Nieuws'.

RAMMENSHOW 12 MAART 2022 


Wat een geweldige dag was de gezamenlijke rammenshow met de Zevenrassenclub en de Thrianta- en Hulstlanderclub in Beemte Broekland. Prima lokatie en een goede gemoedelijke sfeer. Gewoon zoals het moet zijn!

De keuring van de Thrianta’s werd verricht door Hannes van de Steeg. De winnaar bij de Thrianta’s is van Fokke Nijmeijer met een jonge ram (96,5).
De Hulstlanders werden gekeurd door Heleen van der Velde. De winnaar is een jonge ram van Martin van Asperen (96,5).
De Havana’s en Marburger Feh’s werden gekeurd door Heleen van der Velde. De mooiste Havana, een oude ram (96,5) is van Henk Tromp en de mooiste Marburger, een jonge ram (96,5) is van de heer Eikelboom.
De Alaska’s en Beige werden gekeurd door Gerwin van Westerveld. De mooiste Alaska, een jonge ram (96,5) is van de heer R. Bos. De mooiste Beige, een jonge ram (95) is van de heer H. Smit.
De Luchs en Parelfeh werden gekeurd door Henri van Weelden. De mooiste Luchs, een jonge ram (96) is van de heer W. De Groot. De mooiste Parelfeh, een jonge ram (96) is van Jan van Westerveld.
Na de keuring was er een goede lunch en met de buikjes vol organiseerden we daarna een H.E.P. De mooiste bij de Thrianta- en Hulstlanderclub is de ram van Fokke Nijmeijer geworden. De mooiste bij de Zevenrassenclub, en uiteindelijk ook dagwinnaar, is de Havana van Henk Tromp geworden. Proficiat aan alle winnaars! 

En terwijl de Zevenrassenclub binnen hun jaarvergadering hield, vond er buiten een ras bespreking plaats bij de Thrianta- en Hulstlanderclub.

Daarna werden de prijzen uitgereikt door Heleen aan de winnaars. En uiteraard daarna opruimen, waarna iedereen weer naar huis kon na een zeer geslaagde rammenshow.
Een geweldige dag die voor herhaling vatbaar is! 🤩


 


Kijk voor meer foto's in de map foto's.

 18 september 2021 Gezamenlijke clubdag

Het was een mooie clubdag vandaag bij T.K.V. In Tiel! 👍🏻 Gezamenlijk georganiseerd met de Chinchillaclub en de Zilverclub.

Vanmorgen hielden we als Thrianta- en Hulstlanderclub onze jaarvergadering waarin we de gebruikelijke zaken hebben besproken, maar ook afscheid namen van ons bestuurslid Gert van Schoonhoven en ons nieuwe bestuurslid Martin van Asperen welkom hebben geheten.

Ook hadden we aandacht voor onze jubilarissen, Piet Kroon (40 jaar), Inge Pastoor (25 jaar) en Hans Donselaar (25 jaar). Helaas konden ze geen van allen aanwezig zijn. Het presentje wordt naar hun opgestuurd. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

En daarnaast speciale aandacht voor Nico de Graaf en Wil Plasmeijer die al 45 jaar lid zijn van de club. Ook Hermien van Tol hoort in dat rijtje thuis maar was niet aanwezig. Een bloemetje in de kleuren van de club hoort daar bij 🟠⚪️

De keuring werd verricht door keurmeesters Peter Oude Groothuis, Erik James en Heleen van der Velde. Martin van Asperen behaalde zeer goede resultaten en in de eindkeuring zaten zowel een Thrianta als een Hulstlander van hem op tafel! Uiteindelijk won de Hulstlander het van de Thrianta.

Uitslagen:

Mooiste van de clubshow en tevens mooiste Hulstlander kooi 280 van Martin van Asperen.

Mooiste Thrianta kooi 240 van Martin van Asperen.

Mooiste Thrianta in de C-klasse van Peter van Rosmalen.

Bij de Hulstlander geen C-klasse dieren.

Mooiste Thrianta’s van keurmeester Oude Groothuis:

Kooi 234 van Fokke Nijmeijer

Kooi 202 van Heleen van de Velde

Kooi 229 van Fokke Nijmeijer

Mooiste Thrianta’s van keurmeester James:

Kooi 216 van Leo Seijner

Kooi 217 van Heleen van de Velde

Kooi 219 van Coen van Slooten

Mooiste Hulstlander van keurmeester van de Velde:

Kooi 276 van Gerda Nijenhuis

Kooi 273 van Gerda Nijenhuis

Kooi 269 van Comb. de Graaf

De mooiste van de gehele gezamenlijke clubdag is een Groot Zilver van Remco Remmerden.


Zaterdag 24 juli 2021:

Binnen de mogelijkheden die er zijn, organiseren de Thrianta- en Hulstlanderclub, de Chinchillaclub en de Zilverclub op zaterdag 18 september a.s. hun gezamenlijke clubshow! Zet deze datum alvast in uw agenda. Binnenkort ontvangen de leden meer informatie.


 KLN ExpertMeeting            

Raskonijnen door de ogen van een keurmeester

 

Tijdens deze online expert meeting vertellen Jenne Meijer en Heleen van der Velde (beide B keurmeester konijnen) alles over de opleiding tot A keurmeester konijnen, hoe keurmeesters naar konijnen kijken en hoe ze worden beoordeeld.   U gaat hierdoor misschien wel anders naar uw eigen dieren kijken. Verder delen ze wat tips over het keuringsklaar maken van de dieren, waardoor er misschien een half tot heel puntje extra kan worden verdiend op een keuring.

 

Aanmelden voor deze avond kan t/m vrijdag 2 april via deze link:

 

In de week voorafgaand aan de ExpertMeeting ontvangt u de link waarmee u kunt deelnemen.

 

 

 


Ook even zin om lekker te ontspannen? Dan is hier de kerstpuzzel. Veel succes!

 

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info